Ihmeellistä.

Ennen puolivälieräsarjan alkua en olisi voinut uneksia tällaisesta. Toivoin lähinnä, että sarja ei mene Lukolle 4-0. Nyt ollaankin tilanteessa, että Tepsi johtaa 2-0. Se ei vielä ole mitään, koska 4 voittoa tarvitaan. Tämä voi kääntyä ihan miten tahansa.

On kuitenkin mahtava tunne eilisen pelin jälkeen. Olkoonkin, että ei saa antaa hyvänolontunteen hiipiä puseroon. Ei kannattajilla, eikä varsinkaan pelaajilla. Halutessaan Lukko teurastaa meidät pahasti. Odotin sitä teurastusta jo oikeastaan eiliseltä peliltä, nyt se vaan kääntyi vähän toisin. Eilinen oli yksi mahtavimmista näkemistäni jääkiekkopeleistä, lähinnä sen perusteella, miten TPS pelasi. En ole aikoihin nähnyt yhtä kurinalaisesti puolustavaa Tepsiä. Kaikkia Lukon hyökkäyksiä lähdettiin katkomaan siniviivalta asti. Jos sitten raumalaiset saivat hyökkäyksiä aikaiseksi, Leggio korjasi kiekot tai puolustus siivosi ne pois. TPS pelasi loistavasti. Siihen vielä komeita maaleja. 2-0 ja 3-0 -maalit olivat kauniita one timer -maaleja ja vieläpä ylivoimalla. Siihen lisäksi alivoimamaali (toki tyhjään).

Lopussa vielä kaunisteltiin lukemia, vaikka mitään ei yritetty. Hienoa oli, miten ihmisiä jäi vielä huutamaan ja kiittämään joukkuetta. Oma kuuloni temppuilee tämän flunssani vuoksi sen verran, että minulla ei ole oikeista desibeleistä mitään käsitystä. Jospa lauantaiksi korvat avautuisivat.

Eilinen pelin tosin saattoi olla jopa pieni karhunpalvelus Tepsille, varsinkin Ilun viimeinen maali. Nyt Lukko on todella ärsytetty, joten huomenna Raumalla voi tulla aika mylläkkä. Tepsi otti pahasti pataan runkosarjassa kaikissa muissa peleissä paitsi yhdessä Turun pelissä. Jos huomenna Lukko vie reilusti, saattaa se kääntää koko homman. Sarja on kesken, ja Lukko on edelleen ennakkosuosikki. Pienenä ihmeenä pitäisin TPS:n jatkoonmenoa vieläkin. Jos huomenna tulee voitto, alkaa välieräpaikka olla jo melko lähellä. Sitten on Turkuhalli 10 000 turkulaiskannattajan voimin paha paikka pelata.

Olen ennenkin nähnyt 5-0-voiton pudotuspeleissä. Silloin se oli finaaleissa. Kärpät johti ottelusarjaa 2-0, ja pytty oli matkaamassa Ouluun. Pitkäperjantai 9.4.2004 pelattiin Turussa, ja Kärpillä oli mahdollisuus ratkaista mestaruus. Täysi tupa (11820 katsojaa) todisti, miten TPS löi Kärpät 5-0 aivan suvereenin esityksen jälkeen.

  • 14:27 1-0 Kai Nurminen (Antti Aalto)
  • 24:46 2-0 Jani Kiviharju (Marco Tuokko, Mikko Rautee)
  • 50:10 3-0 Antti Aalto (Niko Mikkola)
  • 51:45 4-0 Antti Aalto (Jiri Vykoukal) YV
  • 52:12 5-0 Kimmo Peltonen SR

Kahteen minuuttiin kolme maalia. Tämä on paras peli, jonka olen nähnyt ikinä paikan päällä. Viime vuoden playoff-huuma oli mahtavaa ja on muistissa paremmin kuin tuo 6 vuoden takainen peli. Silti muistelen tätä lämmöllä. Tuon päivän piti olla meille varsinainen pitkäperjantai: Kärppien piti hakea mestaruus pois kuleksimasta ja tehdä se vielä Turussa. Mitä vielä. Kärpillä ei ollut mitään mahdollisuutta. Silloinen suursuosikkini Antti Aalto pelasi mahtiottelun.

Päivää myöhemmin katselin kotisohvalta, miten Ari Vallin latasi jatkoerässä kiekon TPS-maaliin, ja Kärpät vei mestaruuden. Pidän sen mielessä.