On aika avata vanhat haavat ja kohdata Jyppi pudotuspeleissä. Lauantaina se taas alkaa. Viime vuonna puolivälierissä, nyt välierissä. Sarjasta tulee jännittävä, jännittävämpi kuin viime vuonna. Viime vuonna sarja oli aika pitkälti JYP vs. Salak. Nyt siitä tulee JYP vs. TPS. Jännityksellä odotan myös Risto Dufvan (tästä eteenpäin tässä blogissa vain RD) ihmeellisiä horinoita. Jätkä saattaa selostaa lehdistötilaisuuksiin juttua minuuttitolkulla aivan tyhjää. Suikkanen sanoo saman yhdellä lauseella. (Viime vuonna Jyväskylän 2. pelin jälkeen Suikkaselta kysyttiin, miten Allu (eli siis Salak) jaksaa pelata illasta toiseen kiekkosateessa. Suikkanen vastasi: "Hyvin." Tämän jälkeen RD:ltä kysytään jotain. Ja RD:ltähän juttua tulee....)

Luin hetki sitten Urheilulehden jutun TPS:n pudotuspelihengestä. Jutussa haastateltiin Suikkasta, joka sanoi sellaisia sanoja, että kannattaja voi olla tyytyväinen. Ja ylpeä sekä levollinen. Välieriin ei lähdetä peruuttelemaan. Me voidaan voittaa ihan kenet tahansa. Ja jos tie nousee tässä pystyyn, niin jopas silti tehtiin aikamoinen temppu. Jypillä ei ole tällä kertaa varaa tulla takki auki. Mikko Viitasella ei ole tällä kertaa varaa laukoa erätaukohaastattelussa, että ei tämä nyt niin helppoa ollutkaan. Tietysti toivon, että Jyppi tulee takinhelmat lepattaen, se sopii meille:

"En ole ajatellut lainkaan niin, että joku ei haluaisi meitä vastaan. Ennen ensimmäistä kierrosta tilanne oli ainakin se, että raumalaiset kiljuivat riemusta kun pääsivät pelaamaan meitä vastaan. Oltiin kuulemma vastustajista helpoin. No, Lukko on nyt lomilla ilman yhtäkään playoff-voittoa."

Jutussa otettiin kiinni myös siihen, miten Turussa on otettu vastaan odotettua kovemmat suoritukset. Koko kaupungissa tuntee hyvän tunnelman, vaikka en nyt kaupungissa edes kauheasti aikaani kuluttanut. Turun sisäänmenoväylillä on infotaulut tapahtumista Turussa. Kuuleman mukaan 5-0-voiton jälkeen ko. taulussa luki "TPS-Lukko 5-0. Hunajata, hunajata!". Tänään taulussa luki "Ketä vastaan TPS pelaa seuraavaksi Turkuhallissa???" Kaupungillakin ollaan ajan tasalla. Tänään aamupäivällä ei siis ollut vielä tietoa siitä, kuka semeissä vastaan tulee. Ylipäänsä koko tunnelman kiteyttää seuraava lause eräästä maalilaulusta.

"- - - ne huutaa: "Ovat yhtä yleisö ja Tepsi." Ja pojat tahtoo sitä makiata lissää."

 Näihin tunnelmiin. Kiekko jäähän!