Suomalaisten kisat eivät ole lähteneet millään riemukululla liikkeelle. Heikkoja ja huonoja suorituksia ja pettymyksiä on tullut nyt kisojen alkupäivän ajan. Mitalisaumoja ja -ehdokkaita on nyt kisoissa esiintynyt nyt jokaisen päivän aikana.

  • Janne Ahosesta tuskin kannattaa sanoa mitään. Tai siis, Ahosen suoritus ei ollut heikko eikä huono. Se oli itse asiassa todella hyvä. Tulos oli vain pettymys, koska neljäs sija on niin tuttu.
  • Kaisa Mäkäräisen piti olla hyvänä päivänä mitaliehdokas. Mäkäräisen suoritus oli huono ja sitä kautta pettymys, mutta itse en ladannut mitään ihmeellisiä odotuksia Kaisaan. Jos olisin oikeasti odottanut mitalia, olisin varmasti pettynyt.
  • Yhdistetetyn kisa... No, se oli aika katastrofi. Tuskin kukaan olisi Ryynäseltä mitalia odottanut, mutta oli se kaatuminen pettymys. Koivurannalta en sinänsä odottanut mitään, mutta lopulta tuloksena oli pettymys, koska mitalisaumat olivat olemassa. Suoritus oli oikeastaan todella hyvä. Hannun suoritus sen sijaan... siihen olen oikeasti hieman pettynyt. Suksi ei luistanut, vaikka piti.
  • En tiedä, olenko naisten hiihtoon niin hirveän pettynyt. Toki sieltä olisi voinut olla tarjolla vaikka mitä. Roposen suoritus oli oikeastaan juuri sellainen, mitä odotinkin, joten siihen en sinänsä ole pettynyt. Saarisen suoritus samoin. Tältä matkalta olisi voinut todella hyvänä päivänä vain olla tuomisina esimerkiksi pronssimitali. Jos Roposen vapaan hiihtämiseen yhdistettäisiin Aikun kuntopohja ja taistelu, niin sitten tuloksena olisi voinut olla vaikka kultaakin. Mutta jossittelu on turhaa. Neutraali suoritus.
  • Miesten kisa... Niin, Heikkinen voi sijoittua ihan mihin tahansa tuloslistalla. Hyvänä päivänä sieltä olisi voinut tulla kultaa. Samaa ennusti myös kauden aiemmat hiihdot tällä matkalla. Eilen oli huono päivä ja sijoitus siellä jossain. Tämä suoritus oli huono, mikä harmittaa. Eikä hyvää lupaa se, että hän itse sanoi, että koko ajan menee vaan huonompaan suuntaan... Voi itku. Se loppukisoista. Toki tämä oli jotenkin odotettavissa Heikkisen kommenttien perusteella, mutta mahdollisuudet olisivat olleet ihan mihin vaan.
  • Suurin pettymys tällä hetkellä on ehkä kuitenkin tullut siitä pikaluistelusta. En jaksanut taistella yöllä jääkoneita vastaan, joten menin nukkumaan, koska kisa ei meinannut millään jatkua (nukahdin kolmelta). Heräsin kuudelta  ja mietin, mitenköhän siinä on käynyt. Avasin teksti-tv:n ja se pelko juuri siitä sijoittumisesta 5.-10. joukkoon realisoitui. Se oli pettymys, olin oikeasti salaisesti toivonut, että Poutala tuo sen ensimmäisen mitalin. Noh, luin teksti-tv:n jutun ja harmitti vielä enemmän - HÄN OLI JOHTANUT ENSIMMÄISEN LÄHDÖN JÄLKEEN?!?! Siellä oli kultaakin ihan tarjolla. Tämä on kyllä ehkä suurin pettymys tähän mennessä näistä, koska nyt oli oikeasti mitali hyppysissä.

Olen toki harmissani siitä, että Suomi ei ole saanut mitaleja ja on tullut huonoja suorituksia. Kuitenkin ajatukset ovat myös hieman siirtyneet siihen, että miten mahtaa näitä urheilijoita harmittaa. Jotkut näistä eivät varmasti ole edes hirveän pettyneitä, mutta osa taas on. Poutala on varmaan ihan palasina.  Lisäksi minua harmittaa tämä median vouhkaaminen. Iltalehti oli eilen miesten kisan aikana kehittänyt jo 1. väliajan jälkeen otsikot siitä, miten Matti hyytyy. Hirveää revittelemistä. Suomalainen lehdistö on julmaa kisojen aikana, sillä niillä on kiikarissa vain mitalit, eikä urheilijan pettymykselle anneta mitään sijaa. En uskalla ajatella, miten lehdistö riemastuu, jos (kun) leijonilla peli takkuaa.

Yritetään me katsojat olla parempia kuin lehdistön edustajat. Meitä saa harmittaa, mutta meille olympiamitalit eivät ole niin tärkeitä kuin urheilijoille. Toki meitä riemastuttaa maamme edustajien menestys ja harmittaa huonot suoritukset, mutta meille tämä ei kuitenkaan ole elämää suurempi asia. Nautitaan vain tästä urheilun ilotulituksesta. Kannustetaan ja tuetaan suomalaisia parhaamme mukaan, mitaleita tulee sitten jos on tullakseen.

ps. Olin kunnon EU:n kansalainen Yhdistetyn hiihto-osuudella. Kun huomasin, että Koivurannalla ei ole mahdollisuuksia mitaleille, aloin kannustaa Lamy Chappuis'ta sekä Pittiniä. Jenkkien ohi hinnalla millä hyvänsä. Ja Jason Lamy Chappuis'han sieltä kultaa toi. Cocorico!! Ja hyvä EU! ;)