Urheilu tulee joskus uniin, oikeastaan aika useinkin. Tällä kertaa näin jääkiekkounta. Se kategoria onkin hallitsevin unimuoto, harvemmin olen nähnyt esimerkiksi hiihdosta unta. Tällä kertaa pelattiin SM-liigan finaaleja keväällä 2010. Finaalissa olivat TPS ja JYP, ja Turussa pelattiin ottelua, jossa TPS:llä oli mahdollista ratkaista karkelot itselleen. Tilanne oli 2-2 varsinaisen peliajan jälkeen ja mentiin jatkoajalle. Molemmat joukkueet pelasivat todella hermostuneesti, mutta peli pyöri JYP:n päässä. Sitten jostain Lassi Kokkala (huom. ratkaisi torstaina Kärpät-TPS:n) kiskaisi kiekon maaliin ja TPS vei mestaruuden. Huomautettakoon, että viimeksi kun näin jääkiekkounta, minulla oli siinä eräänlainen pipo. Seuraavana päivänä menin kauppaan ja näin tismalleen samanlaisen pipon hyllyssä. Olihan se pakko ostaa.  Onko uni enne tässäkin tapauksessa? Pointti on kuitenkin siinä, että unessa tunnetilani sen mestaruuden jälkeen oli hallitsematon. En meinannut uskoa todeksi mestaruutta, vaikka hallissa huusinkin voittomaalin tultua suoraa huutoa. TPS:n edellisestä mestaruudesta on kulunut 9 vuotta, joten jos TPS jotenkin ihmeen kaupalla voittaisi tänä vuonna mestaruuden, en tietäisi, miten päin kuuluisi olla.

SM-liigan sivuilla on viikon tulikuumat -lista. Voi olla, että tällä hetkellä oleva lista (6.2., kolmen kärki Janne Lahti (JOK), Toni Kähkönen (BLU), Marko Tuulola (HPK)) on päivittämättä, sillä tuolle listalle olisi tyrkyllä parikin TPS:n pelaajaa. Tällä hetkellä heitä ei kympin sakissa ole. Seuraavien suoritusten jälkeen sietäisi olla:

la 30.1. TPS-Jokerit: Ilari Filppula 0+2

ti 2.2. TPS-SaiPa: Ilari Filppula 0+4, Tomas Plihal 3+0

to 4.2. Kärpät-TPS: Ilari Filppula 0+1, Tomas Plihal 2+0

Filppula on kirinyt TPS:n kultakypäräksi! Birner alkaa jäädä kyseisestä kamppailusta, mutta Vaha ja Filppula ovat pisteen päässä toisistaan. Pistepörssin kymmenen parhaan joukossakin on kolme tepsiläistä (Filppula, Vaha, Birner), mikä on ihan ennenkuulumatonta. Sitten kun se puolustus saataisiin tiiviimmäksi....

Jätetään tällä kertaa tämä kirjoitus lyhyeksi. Eiliset hiihdon MC-osakilpailujen suomalaissuoritukset olivat ihan luokattomia, joten niitä ei jaksa edes ruotia.