Kovin uhosin kirjoittavani vielä hiihdosta, mutta nyt kun kausi oikeasti loppui SM-kisoihin, niin eipä paljoa kiinnosta. Syy: SM-liigan oikeat pudotuspelit (säälit on vähän niin ja näin), jotka alkavat huomenna. No, jos koittaisi vielä rustata jotain hiihtkaudesta 09/10.

Olympiatalvi, joten sinne piti olla satsattuna kaikki. Kuitenkin jo ihan alkukaudesta lähtien alkoi näyttää siltä, että muut menevät ja suomalaiset vikisevät. Sitä sitten puolusteltiin, että Vancouverissa pitäisi vasta olla kunnossa. No, miten kävi. Sieltä tuli kaksi pronssimitalia, ja suurin osa joukkueesta oli aivan kujalla. Saarinen ja Roponen hiihtivät tasaisen ja ihan hyvän kauden, mutta sellaiset aivan huippuonnistumiset jäivät puuttumaan. Siitä olen kuitenkin iloinen, että Riitta-Liisa on päässyt siitä ihmeellisestä ailahtelevaisuudestaan eroon, joten ensi kaudella voi tiedossa olla vaikka mitä.

Viime kauden huippumenestyksen myötä odotukset olivat olympialaisiin ehkä vähän turhan suuret. Lisäksi Heikkinen alkukauden hyvillä hiihdoillaan nostatti odotuksia vähän turhaankin. Sitten TDS pilasi kaiken, ja tuloksena oli aivan katastrofaaliset olympialaiset. Ehkä ensi vuonna MM-kisoja ei kukaan vaaranna sillä, että osallistuu TDS:lle, ELLEI TDS ole kauden päätavoite.

Norjalaisten ja ruotsalaisten menestys oli raivostuttavaa.

Kuitusesta jo kirjoitin.

Kauden paras kisa oli omasta mielestäni (miesten pääasiassa, mutta miksei naistenkin) Tourin osakilpailu Cortinasta Toblachiin. Miehet hiihtivät n. 35 km ja naiset n. 16 km. Kisa hiihdettiin takaa-ajona paikasta A paikkaan B, mikä aiheutti ongelmia kuvauksessa. Kisan kuvaus hoidettiin helikopterin kautta, mikä ei ehkä tehnyt oikeutta kisalle, mutta kyllä se oli silti aivan mahtava!! Sen kisan kun saisi katsoa uudelleen :) (1. Northug, 2. Cologna, 3. Hellner, 4. Gaillard, 5. Heikkinen / 1. Follis, 2. Majdic, 3. Kowalczyk, 4. Saarinen, 5. Longa)

Niin ja kyllä mä Tourista tykkään, vaikka se pilasikin meidän hiihtäjien kuntoa olympialaisia varten. Kaikki ne kisat siellä oli ihan kivoja. Ja minä pidän perinteisistä takaa-ajokisoista.

Kauden suomalaishetki on Heikkisen voitto Davosissa. Olkootkin, että tuli pari olympiamitalia. Voitto on aina voitto: http://www.youtube.com/watch?v=QVhrE5CPN8g

 

Nyt on hiihto paketissa sitten. Kovin jo odotan ensi kautta, vaikka en YLE:n välityksellä kisoja pääsekään seuraamaan. Mutta nyt alkaa kevään parhaat hetket kiekkofanille. SM-liiga huipentuu. Pudotuspeleissä on aivan erilainen meininki kuin runkosarjassa. Katsotaan, jos huomenna innostuisin kirjoittamaan ajatuksia Lukko-TPS-puolivälieräsarjasta. Bring it on!